Η ρομποτική τεχνολογία φέρνει επανάσταση στις αποφράξεις αποχετεύσεων

robotiki-technologia-ferni-epanastasi-apofraxis-apochetefseon

Η ρομποτική τεχνολογία φέρνει επανάσταση στις αποφράξεις αποχετεύσεων

Πόσο έχει μπει η νέα ρομποτική τεχνολογία στις αποφράξεις αποχετεύσεων; Η εταιρεία αποφράξεων Αποφράξεις Γλυφάδα Αντωνίου μας ενημερώνει σχετικά.

EcoBot III

Μια συνεργασία μεταξύ της Wessex Water και του εργαστηρίου Robotic Robotics του Bristol στην Αγγλία οδήγησε σε ένα αυτόνομο ρομπότ που λειτουργεί με τα ίδια τα λύματα που καθαρίζει. Το EcoBot III, το οποίο περιέχει μικροκυψέλες, τροφοδοτείται από ανθρώπινα απόβλητα. Επειδή παίρνει τη βιομάζα και τη χρησιμοποιεί για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια και στη συνέχεια να απαλλαγεί από τα απόβλητα, το ρομπότ, κατά μία έννοια, είναι σε θέση να ανακυκλώνει.

Αλλά πέρα ​​από όλα αυτά, η πραγματική αξία σε αυτό το είδος ρομπότ είναι η εξοικονόμηση ενέργειας που φέρνει σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

Σήμερα οι διαδικασίες επεξεργασίας μας είναι εντατικές σε ενέργεια, αλλά αν υπήρχε ένας τρόπος αναπαραγωγής του EcoBot III σε μεγαλύτερη κλίμακα, ορισμένες διαδικασίες θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν με τα λύματα που επεξεργάζονται”, δήλωσε ο Δρ. Julian Dennis, διευθυντής καινοτομίας της Wessex Water. “Θα εξαλείψει την ανάγκη για ηλεκτρική ενέργεια και θα σήμαινε ότι στο μέλλον τα έργα επεξεργασίας λυμάτων θα μπορούσαν να καταστούν αυτάρκεις – μειώνοντας το λειτουργικό κόστος και μειώνοντας σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα“.

EcoBot III τεχνολογία

Το ρομπότ ζυγίζει περίπου 6 κιλά και μοιάζει με ένα κέικ τριών κλινών. Περιέχει στρώματα μικροβιακών κυψελών καυσίμου, δίσκους λεκάνης απορροής και ένα καπέλο που αλιεύει μύγες που συνδέονται με το τεχνητό στομάχι του. Η ομάδα χρησιμοποίησε ηλεκτρικά κυκλώματα χαμηλής ισχύος έτσι ώστε τα απόβλητα να μπορούν να τροφοδοτούν πλήρως το ρομπότ.

Το ρομπότ δεν προορίζεται μόνο για μονάδες επεξεργασίας λυμάτων. Οι ερευνητές λένε ότι κατέληξαν στην ιδέα που βασίζεται στην ανάγκη δημιουργίας τεχνολογίας για απομακρυσμένες περιοχές που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από την οργανική ύλη. Η συνεργασία για την επεξεργασία λυμάτων έδωσε στους ερευνητές μια πλατφόρμα δοκιμών και βελτίωσης της τεχνολογίας.

Τεχνολογία στις αποφράξεις

Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι ξεκάθαρα η τεχνολογία και σε αυτήν βασιζόμαστε για να μπορέσουμε να σώσουμε τον πλανήτη μας. Η εταιρεία αποφράξεων Αποφράξεις Γλυφάδα Αντωνίου είναι υπέρμαχος της τεχνολογίας και το αποδεικνύουν τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που χρησιμοποιούν για να λύσουν κάθε πρόβλημά μας.

Δείτε περισσότερα άρθρα για αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.