Αλ. Τσίπρας: Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας

Αλ. Τσίπρας: Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έστειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως είναι «απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας-αποθήκης ψυχών».

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Τσίπρα, το οποίο συνόδευσε με μια φωτογραφία του Alessandro Penso, έχει ως εξής:

«Οι πόθοι για ένα καλύτερο αύριο, που σε οδηγούν να διανύσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα για να προστατευτείς και να προστατέψεις αυτούς που αγαπάς, δε διαχωρίζονται ανάλογα με τη φυλή, τη θρησκεία και την ιστορική περίοδο. ‘Αλλωστε και η πατρίδα μας έχει γνωρίσει την προσφυγιά και τις προσδοκίες ανθρώπων που αναζήτησαν μακριά μια καλύτερη ζωή.

Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, της ανόδου της Ακροδεξιάς και του εθνικισμού, των συγκρούσεων στη γειτονιά μας και του πολέμου που επιστρέφει στο ευρωπαϊκό σπίτι μας, ο αγώνας για τα δικαιώματα των προσφύγων και των πιο ευάλωτων είναι ο αγώνας για το κράτος δικαίου. Είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας.

Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας-αποθήκης ψυχών που αναλαμβάνει τις επικίνδυνες ευθύνες μιας Ευρώπης- φρούριο. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τους βρώμικους εμπόρους της προσφυγικής ελπίδας. Για μια Ευρώπη που χτίζει γέφυρες για αυτούς που το έχουν ανάγκη».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.